Bent u aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis, Pro Life of AON?
Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van een aantal uur vervangende mantelzorg.

 • 2 sterren maximaal 96 uur per kalenderjaar
 • 3 sterren maximaal 120 uur per kalenderjaar
 • 4 sterren maximaal 144 uur per kalenderjaar

Deze vergoeding geldt maximaal één keer per kalenderjaar voor drie aaneengesloten maanden. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Er moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de Persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis. Deze kunt u bereiken op tel. 071 – 364 02 80.

Interpolis:

 • MeerZeker maximaal 96 uur per kalenderjaar
 • ZonderZorgen maximaal 120 uur per kalenderjaar

Deze vergoeding geldt maximaal één keer per kalenderjaar voor drie aaneengesloten maanden. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Er moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de ZorgConsulent van Interpolis.
Deze kunt u bereiken op tel. 071 – 364 02 59.

Pro Life:

 • Mediumpolis maximaal 96 uur per kalenderjaar

 • Largepolis maximaal 120 uur per kalenderjaar

 • Extra Largepolis maximaal 140 uur per kalenderjaar

Deze vergoeding geldt maximaal één keer per kalenderjaar voor drie aaneengesloten maanden. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Er moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de Zorgcoach van Pro Life.
Deze kunt u bereiken op tel. 033 – 422 81 88.

AON:

 • Vitaal 2 maximaal 5 dagen per kalenderjaar

 • Vitaal 3 maximaal 10 dagen per kalenderjaar

 • Vitaal Premium maximaal 15 dagen per kalenderjaar

 • Vitaal Senior maximaal 15 dagen per kalenderjaar

De vervangende mantelzorg kan worden ingezet als u mantelzorg ontvangt of als u mantelzorger bent. Toestemming voor vervangende mantelzorg vooraf telefonisch aanvragen bij de Persoonlijke Zorgcoach via telefoonnummer
071 – 364 02 80

Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ, Univé, IZA, UMC of IZZ? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor vervangende mantelzorg (respijtzorg) variërend tussen de 5 en 25 respijtzorg-dagen per kalenderjaar, afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft. Deze dagen zijn om te zetten in uren variërend van 3 tot en met 7 uur per dag. In uw polis kunt u terugvinden op hoeveel respijtdagen u recht heeft. Zowel de mantelzorger als de zorgbehoevende kan een vergoeding aanvragen.

Voor goedkeuring kunt u rechtstreeks contact opnemen met:

Heeft u een aanvullende verzekering bij Menzis? Dan heeft u recht op een vergoeding voor maximaal 49 uren vervangende mantelzorg per jaar. De minimale afname per bezoek is 3 uur. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende.
Wilt u vervangende mantelzorgaanvragen via Menzis? Neem dan contact op met de professionals van Care2B via tel. 085 – 04 79 100.

Bent u verzekerd bij CZ, OHRA en Nationale Nederlanden? Dan kunt u afhankelijk van uw polis aanspraak maken op maximaal 14 dagen vergoeding voor vervangende mantelzorg. Een dag staat gelijk aan vier uur aaneengesloten zorg. Bij CZ kunt u alleen een vergoeding aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Bij NN & OHRA kunt u een vergoeding aanvragen op de polis van de mantelzorger en/ of die van de zorgbehoevende. Wilt u vervangende mantelzorg aanvragen via één van deze verzekeraars?
Neem dan contact op met de professionals van Care2B via tel. 085 – 04 79 100.

a.s.r.

Bent u aanvullend ”Extra” verzekerd bij a.s.r. dan heeft u recht op een maximumbedrag voor vervangende mantelzorg van € 900,- per kalenderjaar.
Bent u aanvullend “Uitgebreid” verzekerd bij a.s.r. dan heeft u recht op een vergoeding tot een maximumbedrag van € 1.800,- per kalenderjaar. Heeft u een Doorgaanmodule bij a.s.r., dan kunt u ook aanspraak maken op vervangende mantelzorg. Deze vergoeding is afhankelijk van uw polis. De nota dient u eerst zelf te betalen en kunt u daarna declareren bij a.s.r.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met a.s.r. op tel. 030 – 257 22 22.

DSW

Heeft u een AV-Top verzekering bij DSW? Dan bedraagt de vergoeding voor vervangende mantelzorg maximaal € 17,50 per uur en voor maximaal 80 uur per kalenderjaar. Deze vergoeding is alleen aan te vragen op de polis van de mantelzorgontvanger. De nota dient u eerst zelf te betalen en kunt u daarna declareren bij DSW. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vestigingsmanager van onze partner Saar aan Huis in uw regio. Zie voor meer informatie www.saaraanhuis.nl/vestigingen.

ONVZ

Bent u aanvullend verzekerd bij ONVZ dan kunt u in bepaalde gevallen recht hebben op vervangende mantelzorg. Dit is afhankelijk van uw polis (Benfit, Optifit, Topfit of Superfit) en uw persoonlijke situatie. Voor meer informatie en de benodigde toestemming kunt u contact opnemen de Zorgconsulent van ONVZ op tel. 030- 639 62 22. Houdt er rekening mee dat u de nota eerst zelf dient te betalen en daarna pas kan declareren bij ONVZ. Zodra u toestemming heeft voor vervangende mantelzorg kunt u contact opnemen met de vestigingsmanager van onze partner Saar aan Huis in uw regio.
Zie voor meer informatie www.saaraanhuis.nl/vestigingen.

Check aanvraag verzekerde mantelzorgvergoeding

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Voorletters, tussenvoegsel, achternaam
Voorletters, tussenvoegsel, achternaam