Bent u aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis, Interpolis, Pro Life of AON?
Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding van een aantal uur vervangende welzijnszorg.

 • 2 sterren maximaal 96 uur per kalenderjaar
 • 3 sterren maximaal 120 uur per kalenderjaar
 • 4 sterren maximaal 144 uur per kalenderjaar

Deze vergoeding geldt maximaal één keer per kalenderjaar voor drie aaneengesloten maanden. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Er moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de Persoonlijke Zorgcoach van Zilveren Kruis. Deze kunt u bereiken op tel. 071 – 364 02 80.

Interpolis:

 • MeerZeker maximaal 96 uur per kalenderjaar
 • ZonderZorgen maximaal 120 uur per kalenderjaar

Deze vergoeding geldt maximaal één keer per kalenderjaar voor drie aaneengesloten maanden. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Er moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de ZorgConsulent van Interpolis.
Deze kunt u bereiken op tel. 071 – 364 02 59.

Pro Life:

 • Mediumpolis maximaal 96 uur per kalenderjaar

 • Largepolis maximaal 120 uur per kalenderjaar

 • Extra Largepolis maximaal 140 uur per kalenderjaar

Deze vergoeding geldt maximaal één keer per kalenderjaar voor drie aaneengesloten maanden. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Er moet vooraf toestemming gevraagd worden aan de Zorgcoach van Pro Life.
Deze kunt u bereiken op tel. 033 – 422 81 88.

AON:

 • Vitaal 2 maximaal 5 dagen per kalenderjaar

 • Vitaal 3 maximaal 10 dagen per kalenderjaar

 • Vitaal Premium maximaal 15 dagen per kalenderjaar

 • Vitaal Senior maximaal 15 dagen per kalenderjaar

De vervangende welzijnszorg kan worden ingezet als u welzijnszorg ontvangt of als u mantelzorger bent. Toestemming voor vervangende welzijnszorg vooraf telefonisch aanvragen bij de Persoonlijke Zorgcoach via telefoonnummer
071 – 364 02 80

Bent u aanvullend verzekerd bij VGZ, Univé, IZA, UMC of IZZ? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding voor vervangende welzijnszorg (respijtzorg) variërend tussen de 5 en 25 respijtzorg-dagen per kalenderjaar, afhankelijk van welke aanvullende verzekering u heeft. Deze dagen zijn om te zetten in uren variërend van 3 tot en met 7 uur per dag. In uw polis kunt u terugvinden op hoeveel respijtdagen u recht heeft. Alleen de mantelzorger kan een vergoeding aanvragen.

Voor goedkeuring kunt u rechtstreeks contact opnemen met:

Heeft u een aanvullende verzekering bij Menzis? Dan heeft u recht op een vergoeding voor maximaal 48 uren vervangende welzijnszorg per jaar. De minimale afname per bezoek is 3 uur. U kunt een vergoeding alleen aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende.
Wilt u vervangende welzijnszorg aanvragen via Menzis? Neem dan contact op met de professionals van Care2B via tel. 085 – 04 79 100.

Bent u verzekerd bij CZ, OHRA en Nationale Nederlanden? Dan kunt u afhankelijk van uw polis aanspraak maken op maximaal 46 uur per kalender jaar vervangende welzijnszorg. Een dag staat gelijk aan vier uur aaneengesloten zorg. Bij CZ kunt u alleen een vergoeding aanvragen op de polis van de mantelzorger en niet op de polis van de zorgbehoevende. Bij NN & OHRA kunt u een vergoeding aanvragen op de polis van de mantelzorger en/ of die van de zorgbehoevende. Wilt u vervangende welzijnszorg aanvragen via één van deze verzekeraars?
Neem dan contact op met de professionals van Care2B via tel. 085 – 04 79 100.

Care2B heeft geen overeenkomst met de verzekeraars ASR ONVZ DSW.

Heeft u echter een Doorgaanmodule bij A.S.R. dan kunt u mogelijk aanspraak maken op vervangende mantelzorg van ons zusterbedrijf Saar aan Huis. De vergoeding is afhankelijk van uw polis

De nota van Saar aan Huis, op basis van regeling Dienstverlening aan Huis, dient u eerst zelf te betalen.

Na akkoord en in overleg met uw verzekeraar kunt u deze daarna declareren.

Check aanvraag verzekerde welzijnszorg
vergoeding

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Voorletters, tussenvoegsel, achternaam
Voorletters, tussenvoegsel, achternaam